Martien van der Poel

Als kind van een kweker ben ik met het bollenvak opgegroeid. Mijn vader Tinus en zijn broer Nic teelden tulpen, narcissen, krokussen, hyacinten en snijbloemen aan de Gooweg in Noordwijkerhout. Al jong nam ik met mijn neef Piet het bedrijf over. Samen sloegen we nieuwe wegen in, zoals het broeien van snijhyacinten in de winter. Zo groeiden we uit tot een onderneming met 21 ha teelt, 1,2 miljoen snijhyacinten en drie werknemers. Naast al het gebruikelijke werk deed ik de financiën, administratie, logistiek en schuurverwerking. Het bedrijf draaide goed, maar toch stopten we in 2016 bewust omdat er geen opvolgers waren. Ik heb mij daarna gespecialiseerd in de dienstverlening voor vakgenoten.

Ik vind het belangrijk collega’s te ontmoeten om ervaringen uit te wisselen, kennis te delen, en samen de sector vooruit te helpen. Naast de bedrijfsactiviteiten ben ik daarom ook altijd bestuurlijk actief geweest. De Jongeren LTB Duin- en Bollenstreek was een leerzame en leuke bestuursperiode. Ook was ik bestuurslid van Kwekersvereniging Blue Pearl. In het bestuur van AB (Agrarische Bedrijfsverzorging) Midden Holland (nu AB Flexkracht) was mijn specialiteit begrotingen en financiële controle.

 

Klik hier voor mijn volledige cv op LinkedIn. 

 

Naast mijn werk ben ik ook (bestuurlijk) betrokken bij de lokale gemeenschap. En ik ben de trotse vader van 2 tienerzonen. Aangesproken door een goed milieu en mijn hart voor de bollenteelt streef ik naar een werkbare balans tussen een leefbare aarde en een levensvatbare sector.