Hyacintenboek | Bollen Academie

‘Er zijn slechts enkele tientallen personen die de teelt van hyacinten echt in de vingers hebben. Waar bloembollen telen kan worden gezien als topsport, heeft het telen van hyacinten de Olympische status.’ Dat schrijft toenmalig voorzitter André Hoogendijk van Stichting Bollenacademie in de inleiding van De teelt en broei van hyacinten, het vakboek dat ik samen met o.a. Peter Knippels schreef. Met het project Studiebol wil de stichting vakkennis vastleggen en verspreiden. Ik heb ruim veertig jaar kwekerservaring en deel mijn kennis graag met nieuwe generaties. Met dit boek als resultaat.

 

Het eerste exemplaar van dit standaardwerk reikte ik in 2018 tijdens de jaarvergadering van de KAVB-productgroep Hyacint uit aan Tim Kapiteijn van Kapiteyn Group, een vooraanstaande speler in bol- en knolgewassen.

Het boek is bedoeld voor mbo-studenten, ondernemers en werknemers in de bloembollensector, docenten en studenten in het groenonderwijs, en andere geïnteresseerden.

De teelt en broei van hyacinten beschrijft de teelt en het in bloei trekken van hyacinten, van uitgangsmateriaal tot het afleveren van het eindproduct. Alle teelttechnische aspecten komen daarbij aan bod: planten, gewasverzorging, oogst, verwerking, bewaring, en bescherming tegen ziekten en plagen. Daarnaast bevat het boek algemene informatie over botanische kenmerken van de hyacint, sortiment en de geschiedenis van de teelt.

 

Het boek De teelt en broei van hyacinten (ISBN 8717247012506) kost 59 euro (incl. verzendkosten) en is verkrijgbaar in de webshop